Travel Secrets

5 ορεινά weekends για το φθινόπωρο

5 ορεινά weekends για το φθινόπωρο

Η ορεινή φύση της Ελλάδας σας προσκαλεί να μυηθείτε στη γλυκιά μελαγχολία του φθινοπώρου μέσα από 5 ταξίδια ειδικά πλασμένα για αυτήν τη μαγευτική εποχή. 

Τρίκαλα Κορινθίας 

Σκαρφαλωμένα στις πλαγιές της Ζήρειας, σε υψόμετρο έως 1.100 μ., τα τρία πανέμορφα χωριά των Τρικάλων Κορινθίας μετατρέπονται στον ιδανικό σας προορισμό, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Τα κρυστάλλινα νερά, ο βουνίσιος αέρας, τα χρώματα και τα αρώματα του φθινοπώρου συνθέτουν την ιδανική ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη απόδραση στη φύση των Τρικάλων. 

Γιατί να πάτε

Για να έρθετε σε επαφή με τη φύση, να κάνετε πικ νικ στην εντυπωσιακή λίμνη Δόξα, να πάτε μια εκδρομή ως τη Μονή Αγίου Γεωργίου, να βγάλετε φωτογραφίες με φόντο την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας και να θαυμάσετε την επιβλητική αρχιτεκτονική των κτιρίων.

Πού να μείνετε

Το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa ανεβάζει τα standards διαμονής στην ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας πεντάστερες υπηρεσίες και ονειρεμένη διαμονή σε σουίτες που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Διαθέτει πολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως το ατμοσφαιρικό spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ και σάουνα και εστιατόριο με θέα. 

Πήλιο 

Το Πήλιο δε χρειάζεται συστάσεις. Τρεχούμενα νερά, γραφικά χωριά και μαγεμένα δάση σας προσκαλούν στις γειτονιές των Κενταύρων για τους πιο μυστηριακούς περιπάτους της ζωής σας ανάμεσα σε επιβλητικά αρχοντικά, περίτεχνες κρήνες και πεσμένα φθινοπωρινά φύλλα.

Γιατί να πάτε

Για να κάνετε πεζοπορία στην Τσαγκαράδα, να διασχίσετε τις διαδρομές των Κενταύρων με τον Μουντζούρη, να επισκεφθείτε διατηρητέους οικισμούς όμως είναι η Μακρινίτσα, η Βυζίτσα και οι Πινακάτες και να απολαύσετε παραδοσιακά πηλιορείτικα πιάτα σε γραφικές ταβέρνες.

Πού να μείνετε

Στη σοφιστικέ Τσαγκαράδα, με υπέροχη θέα προς το βαθύ μπλε του Αιγαίου, το πολυτελές ξενοδοχείο 12 Months Luxury Resort θα σας χαρίσει μια ονειρική διαμονή που συνδυάζει την πολυτέλεια και τη χαλάρωση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa, τις αυθεντικό ελληνικό πρωινό και τις πηλιορείτικες γεύσεις στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τη δυνατότητα για πολλαπλές εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση του Πηλίου. 

Ορεινή Αρκαδία 

Πυκνά ελατοδάση και αλπικά τοπία, παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά και αρχαία μνημεία, άγρια φυσική ομορφιά και άφθονα νερά που ρέουν, συνθέτουν το σκηνικό της μαγευτικής Ορεινής Αρκαδίας, του προορισμού που αξίζει να ανακαλύψετε με τα πρωταβρόχια.

Γιατί να πάτε

Για να κάνετε rafting στον Λούσιο, να επισκεφθείτε μυστικούς οικισμούς και φημισμένα παραδοσιακά χωριά, να ανακαλύψετε την Αρχαία Γόρτυνα και να κάνετε πεζοπορία σε παλιά σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Πού να μείνετε

Στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Ελληνικού Γορτυνίας, το Elafos Natural Boutique Hotel & Spa είναι η νέα ξενοδοχειακή άφιξη της Ορεινής Αρκαδίας που προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε πετρόχτιστες σουίτες και δωμάτια, σερβίρει πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες. 

Μέτσοβο 

Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, η ασυναγώνιστη ομορφιά της φύσης, τα ελατοσκέπαστα δάση και τα τρεχούμενα νερά του Μετσοβίτικου ποταμού, συνθέτουν το πιο ανόθευτο σκηνικό Ορεινής Ελλάδας με τις κορυφογραμμές της Πίνδου να αποτελούν το τέλειο background για τα φθινοπωρινά σας ενσταντανέ.

Γιατί να πάτε

Για να μυηθείτε σε αργούς, χαλαρωτικούς ρυθμούς, να απολαύσετε γεύματα με συνοδεία μετσοβόνε και κόκκινου κρασιού από το Κατώγι Αβέρωφ, να κάνετε kayak στον Μετσοβίτικο ποταμό και να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και την Πινακοθήκη Αβέρωφ.

Πού να μείνετε

Στην καρδιά του Μετσόβου, το Aroma Dryos Eco & Design Hotel διαθέτει 16 υπερπολυτελή δωμάτια με ατμόσφαιρα βγαλμένη από άλλες εποχές, σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό με θέα και οργανώνει για εσάς εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, όπως ski, rafting, πεζοπορία στα μονοπάτια της Πίνδου, mountain bike και ιππασία στη Βάλια Κάλντα. 

 

Ζαγοροχώρια 

Σμιλεμένα στην πέτρα και απλωμένα στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, με το ένα να συναγωνίζεται το άλλο σε φυσική ομορφιά και γραφικότητα, τα Ζαγοροχώρια παραμένουν από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς, με φόντο την επιβλητική χαράδρα του Βίκου.

Γιατί να πάτε

Για να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία rafting στον Βοϊδομάτη, τον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, να ανακαλύψετε ένα ένα τα πέτρινα ζαγορίσια γεφύρια, να απολαύσετε παραδοσιακές πίτες και να αισθανθείτε δέος μπροστά στη χαράδρα του Βίκου.

Πού να μείνετε

Στο γραφικό χωριό της Βίτσας, το Zagori Suites διαθέτει επτά πετρόχτιστες σουίτες και σαλέ με έπιπλα αντίκες, ανατολίτικα χαλιά και φινετσάτα υφάσματα, που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 7 ενήλικες. Εδώ θα απολαύσετε τα χρώματα και τα αρώματα της φθινοπωρινής φύσης, τις παραδοσιακές γεύσεις της ζαγορίσιας πίτας στο πρωινό και τη χαλάρωση πλάι στο αναμμένο τζάκι. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή