Travel Secrets

Το νησί που κάνει το ελληνικό καλοκαίρι να μοιάζει ατελείωτο

Το νησί που κάνει το ελληνικό καλοκαίρι να μοιάζει ατελείωτο

Το νησί χωρίς αυτοκίνητα που ξεχειλίζει ιστορία, αρχοντιά και μεθυστικά αρώματα κάνει το ελληνικό καλοκαίρι να μοιάζει ατελείωτο και δίνει πολλές αφορμές για αποδράσεις μετά τον Αύγουστο. Οι κοσμοπολίτικες Σπέτσες φαντάζουν ακόμα πιο φιλόξενες τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και σε προσκαλούν για βόλτες ανάμεσα σε όμορφα αρχοντικά, ρομαντικές ποδηλατάδες, φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, γαστρονομικές απολαύσεις και συμμετοχή στον πιο δημοφιλή μίνι Μαραθώνιο της Ελλάδας.

Τα πυροτεχνήματα της Αρμάτας

Οι Σπέτσες ήταν το πρώτο ελληνικό νησί που σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης το πρωί της 3ης Απριλίου 1821, στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι. Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γεγονότων της μάχης της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, κατά την οποία πυρπολήθηκε η τουρκική ναυαρχίδα. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο λιμάνι, ένα φαντασμαγορικό event που πλαισιώνεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διαρκούν μια εβδομάδα. 

Από τη Ντάπια ως το Παλιό Λιμάνι

Το κεντρικό λιμάνι της Ντάπιας, που κατά την επανάσταση του 1821 ήταν ο τόπος συνάντησης καπεταναίων και αρχόντων, σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους περισσότερους ντόπιους και τουρίστες του νησιού. Από την Ντάπια πάρτε τον παραλιακό δρόμο και κατευθυνθείτε δεξιά προς το Παλιό Λιμάνι, κάνοντας έναν όμορφο περίπατο 2 χλμ. δίπλα στη θάλασσα ανάμεσα σε γραφικά εστιατόρια και ταβέρνες, ποδηλάτες και άμαξες. Στη διαδρομή σας θα περάσετε από την δημοφιλή παραλία του Αγίου Μάμμα, θα εντυπωσιαστείτε από τα επιβλητικά καπετανόσπιτα με την ξεχωριστή τους αρχιτεκτονική, θα φτάσετε ως τα παραδοσιακά σπετσιώτικα ναυπηγεία για να θαυμάσετε την παραδοσιακή τέχνη των καραβομαραγκών και θα καταλήξετε στον φάρο, στην άκρη του Παλιού Λιμανιού.

 

Ο γύρος του νησιού με το ποδήλατο

Οι Σπέτσες προσφέρουν μαγευτικές διαδρομές για ρομαντικές και πιο περιπετειώδεις ποδηλατοβόλτες. Ο γύρος του νησιού με το ποδήλατο έχει καθιερωθεί ως must δραστηριότητα ανάμεσα στους πιο δραστήριους ταξιδιώτες, μέσω ενός πλακόστρωτου δρόμου μήκους 26 χιλιομέτρων με θέα τον Αργοσαρωνικό και τις πευκόφυτες ακτές του νησιού. Για τους πιο τολμηρούς, το νησί διαθέτει επίσης δεκάδες off-road μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας που οδηγούν στη χώρα. Μια από αυτές περνάει κατά μήκος της κορυφογραμμής των Σπετσών, προσφέροντας θέα στο ηλιοβασίλεμα.

 

Οι τελευταίες καλοκαιρινές βουτιές

Οι οργανωμένες παραλίες του Αγίου Μάμα και της Αγίας Μαρίνας είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές για βουτιές μια ανάσα από το λιμάνι, ενώ και η Κουνουπίτσα που προσφέρει βότσαλα, άμμο και καταγάλανα νερά είναι ιδανική για εσάς που δε θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ από τη Ντάπια. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δεν πρέπει να χάσουν την πευκόφυτη παραλία της Αγίας Παρασκευής, μια από τις ομορφότερες του νησιού, με πεύκα που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα, αλλά και τους πολυσύχναστους Αγίους Αναργύρους, όπου θα ανακαλύψετε τη θαλάσσια σπηλιά του Μπεκίρη. Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, η πευκόφυτη Ζωγεριά με τα καταγάλανα νερά αποτελεί ίσως την καλύτερη παραλία των Σπετσών και είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα. 

 

Μίνι μαραθώνιος αλά Σπετσιώτα

Το καθιερωμένο πλέον τριήμερο αθλητικό event Spetses mini Marathon σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τα όριά σας και υπενθυμίζει ότι η συμμετοχή είναι το παν. Αποτελείται από 8 αγωνίσματα για ερασιτέχνες αθλητές, κορυφαίους πρωταθλητές και παιδιά και περιλαμβάνει παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης, τον μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας (διάπλους Κόστα-Σπέτσες και τις δρομικές διαδρομές 5 χλμ., 10 χλμ. και 25 χλμ. στο πανέμορφο σκηνικό του νησιού των αρωμάτων. Φέτος πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

 

Ουζομεζέδες, υψηλή γαστρονομία και κυριακάτικο brunch

Από ουζομεζέδες πλάι στο κύμα, ολόφρεσκο ψάρι και μοσχομυριστά αμυγδαλωτά που θα αγοράσετε για το σπίτι σας, έως υψηλή γαστρονομία και κυριακάτικο brunch, στις Σπέτσες θα χορτάσετε αυθεντικές τοπικές γεύσεις. Το βραβευμένο On the Verandah του εμβληματικού ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel σερβίρει πιάτα που παντρεύουν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις και τα ντόπια υλικά, εμπνευσμένα από τον διακεκριμένο ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό, στη θρυλική βεράντα του ξενοδοχείου με θέα τον Αργοσαρωνικό. Στο ιστορικό Ποσειδώνιο θα απολαύσετε επίσης ένα ξεχωριστό κυριακάτικο brunch στη γνήσια ελληνική εκδοχή του, μέσα από ένα μενού με ιδιαίτερες μυρωδιές και αρώματα της ελληνικής γης και προϊόντα από την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου. 

 

Διαμονή 5 αστέρων

Σε ένα διατηρητέο επιβλητικό κτίριο σπάνιας ομορφιάς, που θυμίζει τα πολυτελή grand hotels της Κυανής Ακτής, το Poseidonion Grand Hotel, στο λιμάνι της Ντάπιας, σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η φιλοξενία και η πολυτέλεια επαναπροσδιορίζονται στο ιστορικό ξενοδοχείο. Επιλέξτε το δωμάτιο που σας ταιριάζει είτε στην ιστορική είτε στη νέα πτέρυγα και παραδοθείτε στις ανέσεις του, βιώνοντας την απόλυτη εμπειρία σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας. Ta late summer Σαββατοκύριακα απολαύστε πολυτελή διαμονή από 177 ευρώ/διανυκτέρευση. Για διαμονή από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου, κάντε την κράτησή σας για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις και απολαύστε ακόμα μία εντελώς δωρεάν.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή