Travel Secrets

Αυτή είναι (ίσως) η πιο συναρπαστική εμπειρία rafting στην Ελλάδα

Αυτή είναι (ίσως) η πιο συναρπαστική εμπειρία rafting στην Ελλάδα

Cover photo © ellinikogortynias.gr

Ονομάστηκε έτσι επειδή στις παγωμένες πηγές του λέγεται ότι οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα έλουσαν τον νεογέννητο Δία, έπειτα από εντολή του Κρόνου. Κυλώντας ορμητικά ανάμεσα σε ένα ασύλληπτο τοπίο που προκαλεί δέος και θαυμασμό, ο ποταμός Λούσιος προσφέρει μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές rafting στην Ελλάδα, μια εμπειρία ιδανική είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος. Μάλιστα, αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό ποταμό που προσφέρεται για rafting όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι απόκρημνες όχθες του και οι κοφτεροί επιβλητικοί βράχοι που υψώνονται πάνω από αυτές, σχηματίζουν το Φαράγγι του Λούσιου, ένα από τα πιο επιβλητικά φαράγγια της Ελλάδας, που συνθέτει ένα σκηνικό παραμυθένιας ομορφιάς, ικανό να σας κόψει την ανάσα. Η κατάβαση του Λούσιου με τις βάρκες rafting διασχίζει μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα στο στενό φαράγγι, κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα ορμητικά νερά. Η οργιώδης βλάστηση που πλαισιώνει το ποτάμι, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια που θα συναντήσετε, οι πηγές που ρέουν ανάμεσα από τους βράχους και τα εντυπωσιακά περάσματα συμπληρώνουν μοναδικά την εμπειρία.

Στη συνέχεια ο Λούσιος χύνεται στον Αλφειό, ο οποίος χαρίζει ακόμα πιο εντυπωσιακά περάσματα, έως την ιστορική πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου, λίγο πριν το φαράγγι Αλφειού.

Συνδυάστε την απόδρασή σας για rafting με διαμονή στο ξενοδοχείο Elafos Natural Boutique Hotel & Spa, που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Ελληνικού Αρκαδίας. Το Elafos είναι το ολοκαίνουργιο spa hotel της Ορεινής Αρκαδίας, που προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη φύση της Πελοποννήσου. Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, απολαύστε 2 μαγικές διανυκτερεύσεις από 240 ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό
  • Όλους τους φόρους

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή