Travel Secrets

Ένα κυκλαδίτικο χωριό που το λένε Αγάπη

Ένα κυκλαδίτικο χωριό που το λένε Αγάπη

Cover photo: tinos.gr

Ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα σοκάκια και παραδοσιακή αύρα, σε ένα κυκλαδίτικο χωριό που το λένε Αγάπη.

Η Αγάπη είναι από παλαιότερα χωριά της Τήνου. Κατά τον Μεσαίωνα, ονομαζόταν Πέρασμα, καθώς την εποχή εκείνη οδηγούσε στην τότε πρωτεύουσα του νησιού. Χτισμένο με τη χαρακτηριστική κατάλευκη αρχιτεκτονική στις πλαγιές του βουνού, αγναντεύει καταπράσινες ρεματιές, γραφικά γεφύρια και περιστεριώνες.

Σήμερα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, όχι μόνο με το όνομά του, αλλά και με τις γραφικές του καμάρες, τα δαιδαλώδη κυκλαδίτικα στενάκια, τα εντυπωσιακά υπέρθυρα και τις φυσικές του πηγές. Εδώ μάλιστα θα θαυμάσετε το πηγάδι με το παραδοσιακό του πλυσταριό. 

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Άγιου Αγαπητού, από την οποία πήρε το όνομά του το χωριό, την περιοχή Γρίζα με τα τρεχούμενα νερά και την καταπράσινη ρεματιά με τους περιστεριώνες.

Photos: tinos.gr

Δείτε εδώ όλα τα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε στην Τήνο.

Διαμονή

Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, απολαύστε αξέχαστες πολυτελείς διακοπές στην Τήνο και τις ιδιωτικές βίλες Diles & Rinies.

Η άφιξή σας σε αυτές θα σας καλωσορίσει σε έναν κόσμο χαλάρωσης, ποιοτικής διαμονής και αισθητικής, με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Η προνομιακή τοποθεσία τους είναι ένα «παράθυρο» ανοιχτό στο Αιγαίο, με ανεμπόδιστη θέα στα ενεργειακά νησιά της  Δήλου και τη Ρήνειας από τις οποίες πήρε το όνομα του. Η αρχιτεκτονική τους, προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια αναδεικνύει το κυκλαδίτικο τοπίο μέσα από φυσικά υλικά και γήινα χρώματα και σας καλωσορίζει σε έναν κόσμο χαλάρωσης ποιοτικής διαμονής και αισθητικής. Κατά την άφιξή σας, ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές θα σας καλωσορίσει, ο προσωπικός σας concierge θα σας χαρίσει όλα τα μυστικά της Τήνου, ενώ οι premium παροχές όπως το παραδοσιακό πρωινό, τα εξαιρετικά πιάτα του εστιατορίου και τα γευστικά cocktails πλάι στην πισίνα, θα κάνουν ακόμα πιο ευχάριστη τη διαμονή σας.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή