Travel Secrets

Η «κρυμμένη» παραλία της Μάνης με τα κρυστάλλινα νερά που θα σας μαγέψει

Η «κρυμμένη» παραλία της Μάνης με τα κρυστάλλινα νερά που θα σας μαγέψει

Cover photo: www.messinianmani.gr

Γαλαζοπράσινα βαθιά νερά, κατάλευκα βότσαλα και επιβλητικοί βράχοι συνθέτουν έναν «γνωστό-άγνωστο» επίγειο παράδεισο στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Λίγο έξω από την Καρδαμύλη, κατευθυνόμενοι προς Αρεόπολη και αφού κατηφορίσετε έναν χωματόδρομο, θα αντικρίσετε έναν πανέμορφο μικρό κολπίσκο, σαν πίνακα ζωγραφικής, που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους. Βρίσκεστε στην παραλία του Φονέα, μία από τις πιο γνωστές «άγνωστες» παραλίες της Δυτικής Μάνης.

Δεν είναι οργανωμένη και δε διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά οι βράχοι θα σας προσφέρουν φυσική σκιά. Μάλιστα ένας από αυτούς, χωρίζει την παραλία στα δύο και δίνει την ευκαιρία στους πιο τολμηρούς να σκαρφαλώσουν και να βουτήξουν από ψηλά στα κρυστάλλινα νερά.

Εδώ καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στον Φονέα.

Την επισκεφθήκαμε λίγο μετά τη δύση και είχαμε την ευκαιρία να την φωτογραφίσουμε «βαμμένη» με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Διαμονή

Tο ξενοδοχείο Kyrimai Hotel είναι σημείο αναφοράς στον Γερολιμένα Μάνης και ιδανική αφετηρία για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής. Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, λίγο πριν από το νοτιότερο σημείο της Μάνης, το Κυρίμαι συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις.  Τα δωμάτια του ξενοδοχείου αντικρίζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η μοναδική κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μια μοντέρνα αισθητική. Αφεθείτε στον ήχο των κυμάτων που αγγίζουν απαλά την ακτή και ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Κτισμένο πάνω στο κύμα, το ξενοδοχείο Κυρίμαι προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να νανουριστούν, σχεδόν κυριολεκτικά, από τον ήχο του παφλασμού που σκάει απαλά, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ζήστε ονειρεμένα καλοκαιρινά τριήμερα πάνω στο κύμα του Γερολιμένα από 220 ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα
  • Πρωινό 
  • Free Wi-Fi
  • Όλους τους φόρους


Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή