Travel Secrets

Αυτό είναι ίσως το ομορφότερο μαρμάρινο χωριό των Κυκλάδων (και βρίσκεται στην Τήνο)

Αυτό είναι ίσως το ομορφότερο μαρμάρινο χωριό των Κυκλάδων (και βρίσκεται στην Τήνο)

Cover photo: tinos.gr

Σε αυτό το κυκλαδίτικο μαρμάρινο χωριό, θα περπατήσετε ανάμεσα σε κάταλευκα γραφικά σοκάκια, θα ανακαλύψετε ενδιαφέροντα αξιοθέατα και θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης.

Διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο χωριό της Τήνου, και διεκδικεί, όχι άδικα, τον τίτλο του ωραιότερου και πιο αρτιστίκ χωριού των Κυκλάδων. Εδώ, η αρχοντιά, η καλαισθησία και το μεράκι των σπουδαίων καλλιτεχνών που γέννησε το χωριό, πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και αντανακλώνται σε κάθε γωνιά του. Από τα σοκάκια, τις κρήνες, τα θυρώματα και τα ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία των σπιτιών, έως τα τέμπλα και τους άμβωνες των εκκλησιών, ολόκληρο το χωριό είναι στολισμένο με τις υπέροχες μαρμάρινες δημιουργίες των ντόπιων.

Photo via www.tinos.gr

Πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά και του Νικηφόρου Λύτρα, στον Πύργο αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο-σπίτι του ιδιοφυούς Έλληνα γλύπτη, το αλλιώτικο νεκροταφείο με τα μαρμάρινα αριστουργήματα, αλλά και το μουσείο των Τήνιων Καλλιτεχνών, για να θαυμάσετε έργα του Χαλεπά, του Φιλιππότη, του Σώχου και του Βιτάλη, αλλά και των κορυφαίων ζωγράφων Νικηφόρου Λύτρα και Νικολάου Γύζη.

Στην πλατεία του χωριού, θα πιείτε καφέ στη χόβολη και θα απολαύσετε ένα από τα γευστικότερα γαλακτομπούρεκα του νησιού, στη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών. 

Photo via www.tinos.gr

Διαμονή

Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, απολαύστε αξέχαστες πολυτελείς διακοπές στην Τήνο και τις ιδιωτικές βίλες Diles & Rinies.

Η άφιξή σας σε αυτές θα σας καλωσορίσει σε έναν κόσμο χαλάρωσης, ποιοτικής διαμονής και αισθητικής, με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Η προνομιακή τοποθεσία τους είναι ένα «παράθυρο» ανοιχτό στο Αιγαίο, με ανεμπόδιστη θέα στα ενεργειακά νησιά της  Δήλου και τη Ρήνειας από τις οποίες πήρε το όνομα του. Η αρχιτεκτονική τους, προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια αναδεικνύει το κυκλαδίτικο τοπίο μέσα από φυσικά υλικά και γήινα χρώματα και σας καλωσορίζει σε έναν κόσμο χαλάρωσης ποιοτικής διαμονής και αισθητικής. Κατά την άφιξή σας, ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές θα σας καλωσορίσει, ο προσωπικός σας concierge θα σας χαρίσει όλα τα μυστικά της Τήνου, ενώ οι premium παροχές όπως το παραδοσιακό πρωινό, τα εξαιρετικά πιάτα του εστιατορίου και τα γευστικά cocktails πλάι στην πισίνα, θα κάνουν ακόμα πιο ευχάριστη τη διαμονή σας.


Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή