Travel Secrets

Κέρκυρα: Τα top αξιοθέατα

Κέρκυρα: Τα top αξιοθέατα

Από το Κανόνι και το Ποντικονήσι, το Παλαιό και το νέο Φρούριο, το πανέμορφο Δημαρχείο, τη Σπιανάδα, το Λιστόν και το Μον Ρεπό, που βρίσκονται στην Πόλη, ως το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ, Αχίλλειον, το πέτρινο ενετικό χωριό της Παλιάς Περίθειας που εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την Κασσιόπη και το παρατηρητήριο του Κάιζερ στον Πέλεκα, το νησί των Φαιάκων προσφέρει στους ταξιδιώτους πολλούς λόγους να το επισκεφθούν ξανά και ξανά, μέσα από τα διάσημα αξιοθέατά του.

Αχίλλειον

Ανάμεσα σε ψηλά κυπαρίσσια και εξωτικά άνθη, το ανάκτορο της γνωστής πριγκίπισσας Σίσσι δεσπόζει και παρασύρει τον επισκέπτη σε μιαν άλλη εποχή. Το Αχίλλειον βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, 10 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας.

Σπιανάδα

Στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, η Σπιανάδα είναι η μεγαλύτερη πλατεία όχι μόνο του νησιού, αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων. Απλώνεται ανάμεσα στο Παλιό Φρούριο και την Παλιά Πόλη και αποτελεί μια όαση πρασίνου. Μάλιστα, η Σπιανάδα είναι η στην 27η θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες πλατείες παγκοσμίως.

Μον Ρεπό

Το εντυπωσιακό ανάκτορο βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Παλαιόπολης. Το παλάτι έκτισε ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Frederic Adam για τη γυναίκα του, Νίνα Παλατιανού και αποτελεί ένα επιβλητικό οίκημα αποικιακού ρυθμού με στοιχεία ελληνικά και νεοκλασικά.

Λιστόν

Αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα κατοικιών στην πλατεία Σπιανάδα που κατασκευάστηκε από Γάλλους Αυτοκρατορικούς μεταξύ 1807-1814. Το χαρακτηριστικό τους είναι οι ισόγειες τοξωτές στοές και τα βενετσιάνικα φανάρια. Η βόλτα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας συνήθως ξεκινά και καταλήγει στο Λιστόν. 

Παλιό Φρούριο

Χτισμένο σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους, αποτελεί το ανατολικό άκρο της Πόλης. Η πόλη της Κέρκυρας χωρίζεται από το φρούριο με μια τεχνητή τάφρο, που δημιουργήθηκε για περισσότερη προστασία και ονομάζεται Contrafossa.

Νέο Φρούριο

Χτίστηκε από τους Βενετσιάνους τον 16ο αιώνα και δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου. Aποτελείται από δύο μεγάλους, δίδυμους προμαχώνες και θεωρείται θαύμα φρουριακής αρχτεκτονικής. Σήμερα, φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στον χώρο λειτουργεί bar και γκαλερί. 

Ποντικονήσι

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Κέρκυρας. Βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και αποτελεί ένα καταπράσινο νησάκι που φιλοξενεί το εκκλησάκι της Παναγιάς Βλαχέρνας. 

Κανόνι

Αποτελεί ένα καταπράσινο τοπίο μαγευτικής ομορφιάς που προσφέρει υπέροχη θέα προς το Ποντικονήσι. Απο εδώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού!

Παλιά Περίθεια

Ένα γραφικό, ενετικό χωριό στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας, η Παλιά Περίθεια προσκαλεί τον επισκέπτη για μυστηριακούς περιπάτους ανάμεσα σε εγκαταλειμένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από την Κασσιόπη και απαριθμεί περίπου 130 πέτρινα σπίτια  ενετικής αρχιτεκτονικής. Συνδυάστε τη βόλτα σας στο χωριό με φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής.

Κασσιόπη

Αποτελεί ένα μικρό γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας, με πολλαπλές επιλογές για φαγητό, αλλά και νυχτερινή διασκέδαση.

Για τη διαμονή σας στην Κέρκυρα, επιλέξτε το ξενοδοχείο Bella Mare Hotel, που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη γαλήνια ατμόσφαιρα και την ομορφιά του τοπίου με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις, τις πλήρως ανακαινισμένες επιλογές διαμονής και την αυθεντική φιλοξενία.  Περιτριγυρισμένο από ένα μαγευτικό σκηνικό και κυριολεκτικά βουτηγμένο στο πράσινο, το Bella Mare Hotel βρίσκεται σε μια τοποθεσία μοναδικής ομορφιάς στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία Αυλάκι, με υπέροχη πανοραμική θέα στο πράσινο Κέρκυρας και τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή