Travel Secrets

Το Condé Nast Traveler ανακάλυψε στο Πήλιο την τέλεια γωνιά της Ελλάδας

Το Condé Nast Traveler ανακάλυψε στο Πήλιο την τέλεια γωνιά της Ελλάδας

Την τέλεια γωνιά της Ελλάδας ανακάλυψε στο Πήλιο το πολυτελές ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, με ένα αφιέρωμα στο βουνό των Κενταύρων, τον «μυστικό» ελληνικό προορισμό γεμάτο άγνωστα ψαροχώρια και απομακρυσμένες παραλίες.

«Νόμιζα ότι γνώριζα την Ελλάδα, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για το Πήλιο, ώσπου φίλοι μου μού μίλησαν για λιτά πετρόχτιστα σπίτια, τέλειο κολύμπι, αυθεντικό φαγητό, σκεπασμένες με πεύκα και ελιές βουνοπλαγιές και ερημικές παραλίες με βότσαλα. Όταν έκαναν λόγο για μια ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας, νόμιζα ότι ίσως υπερέβαλλαν. Αλλά έκανα λάθος.», γράφει ο ταξιδιωτικός συντάκτης του περιοδικού, Anthony Sattin.

Ο δημοσιογράφος επέλεξε για τη διαμονή του την Αργαλαστή, για να είναι κοντά στη θάλασσα αλλά και για να μπορεί να ανακαλύψει τις ομορφιές του Πηλίου. Ακολούθησε τα «καλντερίμια» προς τους λόφους, ανακάλυψε παραδοσιακά εστιατόρια, απόλαυσε ούζο και φρέσκο ψάρι στον Άγιο Γεώργιο και επισκέφθηκε την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι και τον Λαύκο.

«Αλλά δεν είναι ούτε η ιστορία, ούτε οι όμορφες βόλτες, τα αρχοντικά και το νόστιμο φαγητό των εστιατορίων που θα με οδηγήσουν ξανά στο Πήλιο. Είναι η ακτή.» «Σε μια μέρα μπορούσα να οδηγήσω στις ανατολικές ακτές, εκεί που η θάλασσα του Αιγαίου είναι ήρεμη και το απαλό αεράκι παίρνει μακρυά τη ζέστη του καλοκαιριού.» Μάλιστα, ο συντάκτης αναφέρεται στις αγαπημένες παραλίες του Πηλίου που βλέπουν Αιγαίο, όπως το Βένετο, τον Μυλοπόταμο και τη Νταμούχαρη, αλλά και στις δικές του αγαπημένες, το Μικρό και την Πάλτση.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα, εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή