Travel Secrets

Λιμένι: Σκηνικό βγαλμένο από ταινία

Λιμένι: Σκηνικό βγαλμένο από ταινία

Εδώ, τα πέτρινα πυργόσπιτα σχεδόν αγγίζουν τα σμαραγδένια νερά, το εκτυφλωτικό φως της Μέσα Μάνης κάνει τη λακωνική γη να φαντάζει ακόμα πιο απόκοσμη και οι μύθοι μπλέκονται με την ιστορία, συνθέτοντας ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη, το Λιμένι είναι ίσως ο πιο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός της Μέσα Μάνης που καθηλώνει με την άγρια ομορφιά του, έτσι όπως ξεπροβάλλει μέσα σε έναν μικρό όρμο με σχεδόν διάφανα νερά, μεταξύ Οιτύλου και Αρεόπολης.

Πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι φορτώνεται τη βαριά ιστορία της οικογένειας που έδρασε στα χρόνια της Επανάστασης, καθώς και τον μύθο που την ακολουθεί, σύμφωνα με τον οποίο ο παππούς του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γεώργιος, παντρεύτηκε μια νεράιδα που συνάντησε σε απόμερη παραλία. Έκτοτε ολόκληρη η οικογένεια αποκαλούνταν «νεραϊδογέννητη», χάρη στην εντυπωσιακή ομορφιά της. Εδώ επίσης το παλάτι του Πετρόμπεη, με τον τετραώροφο πύργο και τα τοξωτά ανοίγματα, επιβάλλεται στο τοπίο με την παρουσία του.

Στο Λιμένι, η βουτιά από τους επιβλητικούς βράχους είναι σχεδόν απαραίτητη. Μάλιστα, τα υπόγεια γλυκά νερά από το βουνό μπερδεύονται με τη θάλασσα, κάνοντας τη βουτιά ακόμα πιο αναζωογονητική.

Απαραίτητη στάση για ψάρι πάνω στο κύμα η Ταβέρνα του Τάκη, που έχει βραβευτεί ως μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Ελλάδας. 

Photo: Vicky Laz

Photo: Vicky Laz

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στη Μάνη, κάντε κράτηση στο βραβευμένο ως Καλύτερο Ρομαντικό Ιστορικό Ξενοδοχείο για το 2017, Κυρίμαι Hotel, που χαρίζει στους επισκέπτες του μια εμπειρία διαμονής που συνδυάζει την αίγλη του παρελθόντος με την πολυτέλεια και τη σύγχρονη οπτική. Επιλέξτε το Tower House, το πιο ιδιαίτερο δωμάτιο του Κυρίμαι, με μοναδική θέα στον κόλπο του Γερολιμένα που σας προσφέρει την εμπειρία του πώς είναι να μένει κανείς σε ένα πυργόσπιτο. Με αφετηρία το γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα, ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάνης, από το Λιμένι, το Οίτυλο και την Αρεόπολη, ως το Γύθειο και τον Διρό.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή