Travel Secrets

Αναφιώτικα: Η ομορφότερη γειτονιά της Πλάκας

Αναφιώτικα: Η ομορφότερη γειτονιά της Πλάκας

Ασβεστωμένα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παραθυρόφυλλα, πολύχρωμες ευωδιαστές αυλές, στενά δρομάκια, αμέτρητα σκαλοπάτια και η πιο όμορφη θέα της πρωτεύουσας. Τα Αναφιώτικα, ένα μικρό νησί στην καρδιά του κέντρου, είναι αναμφίβολα το ωραιότερο σημείο της πιο γοητευτικής γειτονιάς της Αθήνας.

Στη σκιά της Ακρόπολης, η κουκλίστικη γειτονιά μας προσφέρει την πιο απολαυστική βόλτα στην πόλη, παρασύροντάς μας στην ατμόσφαιρα ενός κυκλαδίτικου νησιού. Η αρχιτεκτονική, λιτή και κυκλαδίτικη, οφείλεται στους πρώτους κατοίκους της γειτονιάς, εργάτες από το νησί της Ανάφης που εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και κατασκεύασαν τα σπίτια τους σύμφωνα στο κυκλαδίτικο στυλ.

Περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη σοκάκια και τραβήξτε φωτογραφίες που δε χρειάζονται φίλτρα για να αναδειχθούν.

Στη συνέχεια, στα σκαλάκια της Μνησικλέους απολαύστε τον καφέ ή το γλυκό σας στο Γιασεμί, ένα από τα πιο κουκλίστικα μαγαζάκια της περιοχής, ενώ αν έχετε όρεξη για ποικιλίες επισκεφθείτε τα «Αναφιώτικα». Δοκιμάστε λαχταριστή μηλόπιτα στο διάσημο καφέ της Μελίνας στην οδό Λυσίου και πιείτε παραδοσιακό ελληνικό καφέ στην Κλεψύδρα, στην οδό Θρασυβούλου 9. 

Για τη διαμονή σας στην Αθήνα, επιλέξτε ένα από τα καλύτερα boutique hotels της πόλης, το The Margi Hotel. Στον boutique θησαυρό της Βουλιαγμένης, η ζεστασιά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα συνδυάζεται με μια νέα διάσταση πολυτέλειας, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή