Travel Secrets

Κατανυκτικό Πάσχα στη Μάνη

Κατανυκτικό Πάσχα στη Μάνη

Σμιλεμένη στην πέτρα και ντυμένη στα ανοιξιάτικά της, γεμάτη μεθυστικά αρώματα και ξεχωριστά ήθη και έθιμα, η Μάνη προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα ιδιαίτερα αυθεντικό Πάσχα στα επιβλητικά τοπία της. Eιδυλλιακά λιμανάκια, γραφικά χωριά και ανεμοδαρμένοι οικισμοί που αναδύουν σικελική αύρα, στήνουν το πιο κατανυκτικό σκηνικό και χαρίζουν μια αξέχαστη εμπειρία με φόντο το Κάβο Γκρόσσο.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμά της Μάνης είναι το ζύμωμα. Τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ζυμώνουν τις παραδοσιακές λαμπριάτικες κουλούρες, ενώ το μυστικό της επιτυχίας τους είναι το επτάζυμο ζυμάρι.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα ξεκινάει από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και ακολουθεί τη θάλασσα, ενώ πλάι στο κύμα γίνεται επίσης ο Επιτάφιος στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Το βράδυ της Ανάστασης, το φαντασμαγορικό θέαμα των βεγγαλικών κάνει τη νύχτα μέρα στον ουρανό της Μάνης, ενώ το Λεωνίδιο προσφέρει την πιο ξεχωριστή εμπειρία Ανάστασης στην περιοχή. Στο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», χιλιάδες χρωματιστά αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό από κατοίκους και επισκέπτες, σε ένα φαντασμαγορικό και κατανυκτικό θέαμα! Φυσικά, βεγγαλικά και βαρελότα συντροφεύουν τα αερόστατα στο ταξίδι τους προς τον ουρανό.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις δύο το μεσημέρι χτυπούν οι καμπάνες για τη Δεύτερη Ανάσταση, ενώ μετά τη Λειτουργία σειρά έχει το κάψιμο του Ιούδα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, τηρείται το ξεχωριστό μανιάτικο έθιμο της Λιτανείας, όπου οι πιστοί ακολουθούν τους ιερείς κρατώντας εικόνες και σταυρούς. 

Φέτος ζήστε αυθεντικό Πάσχα στη Μάνη και στο Κυρίμαι Hotel από τις 14 έως τις 17 Απριλίου. Απολαύστε 4 διανυκτερεύσεις στο βραβευμένο ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι και παρακολουθήστε από κοντά τα έθιμα της περιοχής, βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες στην πανέμορφη ανοιξιάτικη Μάνη από 645 ευρώ.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 4 διανυκτερεύσεις για δύο άτομα
  • Πρωινό 
  • Free Wi-Fi
  • Όλους τους φόρους

 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή