Travel Secrets

Μακρινίτσα: Το μπαλκόνι του Πηλίου

Μακρινίτσα: Το μπαλκόνι του Πηλίου

Χαρακτηρίστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως το μπαλκόνι του Πηλίου. Και όχι άδικα. Σαν ένα πανέμορφο, μεγάλο μπαλκόνι, η γραφική Μακρινίτσα, στέκεται φωλιασμένη στα δυτικά του μαγικού βουνού του Πηλίου, αγναντεύοντας από υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 300 και 850 μ. την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο. Σε απόσταση μόλις 17 χλμ. από τον Βόλο, αποτελεί έναν διατηρητέο οικισμό μοναδικής ομορφιάς και μέχρι σήμερα είναι αναμφίβολα χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα επιβλητικά, πετρόχτιστα αρχοντικά να διαδέχονται τις περίτεχνες κρήνες και τα στενά καλντερίμια.

Από τη διάσημη κεντρική πλατεία Μπράνη, η πανοραμική θέα του Βόλου απλώνεται μπροστά στα πόδια του επισκέπτη, ο οποίος στέκεται μπροστά στην κρήνη του Αθάνατου Νερού και θαυμάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που χρονολογείται από το 1792 και φιλοξενεί λιθανάγλυφα του γλύπτη Θεοδόσιου. Στη συνέχεια, πίνει ελληνικό καφέ στο παραδοσιακό καφενείο του Θεόφιλου, στη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών και ψωνίζει είδη λαϊκής τέχνης στα κουκλίστικα μικρά μαγαζάκια.

Ο περίπατος ανάμεσα στις γραφικές συνοικίες του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και του Κακουνά, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του χωριού, ανάμεσα στα αρχοντικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια, επιβάλλεται για να αισθανθείτε την αύρα του χωριού.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, αντιπροσωπευτικό δείγμα της κλασικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής που χτίστηκε το 1844, αξίζει την επίσκεψή σας, για να θαυμάσετε τον λαογραφικό πλούτο της Μακρινίτσας αλλά και ολόκληρου του Πηλίου. Η λαογραφική συλλογή του περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων, μεταξύ των οποίων μια σειρά τοιχογραφιών λαϊκής ζωγραφικής από Αρχοντικά του 18ου και του 19ου αιώνα από την περιοχή του Πηλίου, σκεύη οικιακής χρήσης, τον εξοπλισμό της απόσταξης του τσίπουρου, εικόνες, χαλκογραφίες και μικροαντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης, παραδοσιακές φορεσιές του Πηλίου, εργαλεία της κλωστικής και της υφαντικής βιοτεχνίας. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 – 14.00. Κυριακή 11.00 – 14.30.

Διαμονή

Στη σοφιστικέ Τσαγκαράδα, με υπέροχη θέα προς το βαθύ μπλε του Αιγαίου, το πολυτελές ξενοδοχείο 12 Months Luxury Resort θα σας χαρίσει μια ονειρική διαμονή που συνδυάζει την πολυτέλεια και τη χαλάρωση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa, τις αυθεντικό ελληνικό πρωινό και τις πηλιορείτικες γεύσεις στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τη δυνατότητα για πολλαπλές εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση του Πηλίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή