Travel Secrets

Ορεινή Αρκαδία: Τα τοπ αξιοθέατα

Ορεινή Αρκαδία: Τα τοπ αξιοθέατα

Cover photo: © ellinikogortynias.gr

Προικισμένη από πυκνά ελατοδάση και αλπικά τοπία, παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά και αρχαία μνημεία, η Ορεινή Αρκαδία βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου και χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες άγριας φυσικής ομορφιάς. Ανακαλύψτε παρακάτω τα τοπ αξιοθέατα της περιοχής!

Αρχαία Γόρτυνα

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Ελληνικό, στις όχθες του Λούσιου, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή ανακάλυψε τμήματα της πόλης της αρχαίας Γόρτυνας, καθώς και τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού και των ιαματικών λουτρών του. Η πόλη άκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ το ιερό του Ασκληπιού ήταν τόσο σπουδαίο που το επισκέφθηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος. 

Γέφυρα Κόκκορη

Κατεβαίνοντας από την Αρχαία Γόρτυνα στις όχθες του Λούσιου, θα περάσετε το εντυπωσιακό πετρόχτιστο γεφύρι του Κόκκορη, ανάμεσα σε ένα κατάφυτο τοπίο.

Φαράγγι του Λούσιου

Ένα εντυπωσιακό φαράγγι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι επισκέψιμο από δίκτυο μονοπατιών.

 

Λίμνη Λάδωνα

Τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1955 με την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Λάδωνα, ιδανική για βόλτες, συναυλίες αλλά και αθλητισμό. 

Γεφύρι Κυράς στον Λάδωνα

Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί ένα πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι που ένωνε τις όχθες του Λάδωνα πριν την τεχνητή λίμνη. 

Μεταμόρφωση του Σωτήρα 

Χτισμένο στην προεξοχή ενός βράχου, το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα προσφέρει μαγευτική θέα στην Αρχαία Γόρτυνα και το καταπράσινο τοπίο.  

Δεξαμενή στο Ελληνικό

Η Δεξαμενή του χωριού Ελληνικό κατασκευάστηκε το 1954 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού και αποτελεί μια εντυπωσιακή κατασκευή με λιθόκτιστο τοίχωμα.

Εκκλησία Αγίου Ανδρέα

Πετρόχτιστο εκκλησάκι στο χωριό Ελληνικό χτισμένο σε ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς. 

Εκκλησιαστικό Μουσείο Ελληνικού

Από το 2009, το χωριό Ελληνικό αποκτά το δικό του Εκκλησιαστικό Μουσείο, ένα πέτρινο παραδοσιακό κόσμημα κοντά στην πλατεία του χωριού. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε 30 εικόνες, καθώς και παλαιά εκκλησιαστικά είδη.

Ιστορικό Μοναστήρι Προδρόμου

Σε ένα επιβλητικό τοπίο πάνω από την αριστερή όχθη του Λούσιου, λαξεμένη σε έναν ψηλό και άγριο βράχο απέναντι από τη Μονή Φιλοσόφου, η ιστορική Μονή Προδρόμου λέγεται ότι χτίστηκε κατά τον 12ο αιώνα, ενώ συνέβαλε σημαντικά στην επανάσταση του 1821, καθώς αποτέλεσε καταφύγιο και ορμητήριο του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα. Η πρόσβαση ως τη μονή πραγματοποιείται από μονοπάτι 800 μ. που ξεκινά από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, ενώ όσο πλησιάζετε ξεπροβάλλει το μοναστήρι, που μοιάζει σχεδόν μετέωρο. Από τον εξώστη της Μονής, απολαύστε τη μαγευτική θέα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Φωτογραφίες: © ellinikogortynias.gr

Διαμονή

Ένα κρυμμένο διαμάντι στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Ελληνικού Γορτυνίας, το Elafos Natural Boutique Hotel & Spa είναι η ολοκαίνουργια ξενοδοχειακή άφιξη της Ορεινής Αρκαδίας που προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη φύση της Πελοποννήσου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 210-8981884 ή στείλτε e-mail στο info@tresorhotels.com

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή