Travel Secrets

Telegraph: Δύο ελληνικά μουσεία στα καλύτερα του κόσμου

Telegraph: Δύο ελληνικά μουσεία στα καλύτερα του κόσμου

Τη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά μουσεία όλου του κόσμου που πρέπει να επισκεφθεί κανείς πριν πεθάνει προτείνει στους αναγνώστες της η βρετανική Telegraph. Οι ειδικοί της εφημερίδας αποκαλύπτουν τον κατάλογο με τα 41 καλύτερα μουσεία και περιλαμβάνουν σε αυτήν δύο ελληνικά.

Συγκεκριμένα, στην 24η θέση της λίστας φιγουράρει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Ιούνιο του 2009 και σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Bernard Tschumi. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό το γυάλινο ανάλαφρο κτίριο φιλοξενεί αρχαϊκά και κλασικά ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στη μαρμάρινη ζωφόρο που κοσμούσε την κορυφή του Παρθενώνα. Μεταξύ άλλων, η Telegraph κάνει λόγο για τα μάρμαρα που αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν το 1801 και πλέον βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, καθώς και στις προσπάθειες των Ελλήνων να τα αποκτήσουν πίσω.

Την ίδια ώρα, το Μουσείο Μπενάκη βρίσκεται στην 25η θέση της λίστας. Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό κτίριο με μια υπέροχη ταράτσα, αυτό το μουσείο εκθέτει γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικές, έπιπλα και κοστούμια, ενώ ανάμεσα στα κορυφαία εκθέματα είναι ο «Θεσσαλικός Θησαυρός», που περιλαμβάνει κοσμήματα από τον 2ο αιώνα π.Χ., δύο πίνακες του Ελ Γκρέκο, καθώς και αναπαραστάσεις Οθωμανικών σαλονιών από τον 18ο αιώνα.

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθούν το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, επίσης στη Νέα Υόρκη.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα της Telegraph, εδώ.

 Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή