Travel Secrets

Καρναβάλι με άρωμα Βενετίας στο Ναύπλιο

Καρναβάλι με άρωμα Βενετίας στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο μπαίνει στο ρυθμό του Καρναβαλιού με άρωμα...Βενετίας, με πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων που υπόσχονται να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές ξεφαντώματος σε μικρούς και μεγάλους! 

Το Σάββατο της Αποκριάς, οι επισκέπτες απολαμβάνουν το «Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης υπό τους ήχους των Batuca ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) για το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’Arte…. Παίζουν με το κοινό, παγώνουν στα σημεία, σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια του Μεγάλου Δρόμου προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Helix Action Theatre. Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη σάλα της πόλη και το ξέφρενο party ξεκινά με τον djRony.

Photo by anagnostis.org

Την Κυριακή της Αποκριάς, από τις 12 το μεσημέρι η πλατεία Συντάγματος γεμίζει από τους ξεσηκωτικούς ήχους latin, jazz, swing και samba ρυθμών, ενώ στις 17:30, η καρναβαλική παρέλαση ξεκινά με μπροστάρη τον βασιλιά καρνάβαλο, για να καταλήξει στο λιμάνι. Καρναβαλιστές του Δρόμου από Σχολεία και φορείς του δήμου, μαριονέτες και άρματα σε ξέφρενους ρυθμούς συνοδεύουν τον βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση, η οποία πραγματοποιείται με μουσική και βεγγαλικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή