Travel Secrets

Μια παραδεισένια ελληνική παραλία στις 10 καλύτερες του κόσμου

Μια παραδεισένια ελληνική παραλία στις 10 καλύτερες του κόσμου

«Γαλάζια νερά, ροζ άμμος, γαλήνια και όμορφη θάλασσα. Παράδεισος». Με αυτά τα λόγια περιγράφει το TripAdvisor μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, που δεν είναι άλλη από το Ελαφονήσι της Κρήτης. Η παραδεισένια παραλία των Χανίων φιγουράρει γι’ ακόμα μια χρονιά στη λίστα με τις 25 ομορφότερες του κόσμου, σκαρφαλώνοντας στην 9η θέση των TripAdvisor 2017 Travelers’ Choice Awards.

Η μαγευτική παραλία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων αποτελεί ένα θαύμα της φύσης και γοητεύει τους επισκέπτες με την ψιλή ροζ-λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά της. Σε απόσταση 75 χλμ. από την πόλη των Χανίων, το Ελαφονήσι αποτελεί ένα μικρό νησάκι 200 μέτρα από την παραλία, ενώ ανάμεσα σχηματίζεται μια ρηχή λιμνοθάλασσα. Οι αναγνώστες του Tripadvisor μαγεύτηκαν από την υπέροχη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρομοίασαν την ομορφιά της με εξωτικές ακτές της Καραϊβικής.

Την ίδια ώρα, το μαγευτικό Ελαφονήσι είναι 2ο στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, ενώ στην αντίστοιχη κατάταξη εντοπίζονται ακόμη 4 ελληνικές παραλίες. Συγκεκριμένα, η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου στον Κίσσαμο της Κρήτης έρχεται 7η στον κατάλογο, ενώ στην αμέσως επόμενη θέση ακολουθεί η παραλία Κλέφτικο στη Μήλο, με τις «εκατομμύρια αποχρώσεις του μπλε». Η παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου λαμβάνει τη 13η θέση, ενώ την 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών παραλιών κλείνει ο εξωτικός Σίμος στην Ελαφόνησο.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή