Travel Secrets

Οβίρες Ρογκοβού: Φυσικές κολυμπήθρες στο Πάπιγκο

Οβίρες Ρογκοβού: Φυσικές κολυμπήθρες στο Πάπιγκο

Ανάμεσα στο Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, θα αντικρίσετε ένα μαγευτικό τοπίο που καθηλώνει με τη φυσική του ομορφιά.

Οι Οβίρες Ρογκοβού είναι οι φυσικές κολυμπήθρες του Ζαγορίου που σχηματίστηκαν λόγω της διάβρωσης του εδάφους από το ρέμα Ρογκοβού. Σε υψόμετρο 980 μέτρων, άγριοι διαβρωμένοι βράχοι αγκαλιάζουν μικρές λιμνούλες που συγκεντρώνουν μέσα τους κρυστάλλινα νερά, ενώ μικροί καταρράκτες ανάμεσα στα κοιλώματα συμπληρώνουν το τοπίο.

Το πυκνό δάσος από βελανιδιές, οξιές, φλαμουριές και σφενδάμια, αλλά και η σπάνια χλωρίδα που απαντάται κάτω από τα δέντρα και πάνω στα βράχια, σας προσκαλούν σε μια βόλτα εξερεύνησης, ενώ αν σταθείτε τυχεροί θα παρατηρήσετε διάφορα είδη πτηνών που ζουν στο δάσος.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα νερά παγώνουν και χαρίζουν ένα όμορφο θέαμα στον επισκέπτη, ενώ το καλοκαίρι, οι φυσικές κολυμπήθρες είναι ιδανικές για δροσιστικές βουτιές μέσα στο δάσος.

Για τη διαμονή σας στο Πάπιγκο, επιλέξτε το πανέμορφο boutique ξενοδοχείο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa. Στο χωριό Μικρό Πάπιγκο, το πρώτο "πράσινο" ξενοδοχείο της Ηπείρου προσφέρει όλα όσα επιθυμείτε από ένα boutique ξενοδοχείο: Παραμυθένιο σκηνικό, απεριόριστες δυνατότητες για δραστηριότητες around, παραδοσιακή φιλοσοφία, design αισθητική και ασυναγώνιστο service. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή