Travel Secrets

Η καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας χτυπά στη Γορτυνία

Η καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας χτυπά στη Γορτυνία

Φωτογραφίες: © ellinikogortynias.gr

Ένας μυθικός προορισμός προικισμένος από πυκνά ελατοδάση και αλπικά τοπία, παραδοσιακά πετρόχτιστα χωριά και αρχαία μνημεία, η καρδιά της Ορεινής Αρκαδίας χτυπά στη Γορτυνία. 

Πατρίδα του θεού Πάνα που σύμφωνα με τον μύθο κατοικούσε τα βουνά της, τόπος ιστορικός που συνδέεται άρρηκτα με την επανάσταση του 1821 και αναμφίβολα ένα από τα πιο γνήσια μέρη της Αρκαδίας, η Γορτυνία αποτελεί επαρχία του νομού και εντυπωσιάζει με την άγρια φυσική ομορφιά της και τον ειδυλλιακό τρόπο ζωής που προσφέρει.

Αυτός ο μαγικός τόπος προσελκύει πλήθος φυσιολατρών που γοητεύονται από το κελάρυσμα του Λούσιου ποταμού και τα γραφικά, αυθεντικά χωριά που σας προσκαλούν σε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, μακρυά από τον μαζικό τουρισμό. Εδώ, οι βυζαντινές εκκλησίες διαδέχονται τις περίτεχνες κρήνες και τα επιβλητικά πετρόχτιστα αρχοντικά, ενώ, αν οι επισκέπτες αφεθούν, μπορεί και να ακούσουν τους ψιθύρους και το τραγούδι από τις Νύμφες, τις Δρυάδες και τις Νεράιδες που κατοικούν εδώ και χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα μυθικά μέρη.

Σε υψόμετρο 700 μ. και χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, το Ελληνικό ή αλλιώς Μουλάτσι Αρκαδίας, είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Γορτυνίας, μόλις δύο ώρες μακρυά από την Αθήνα. Το χωριό αποτελεί προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για Σαββατοκύριακα, τριήμερα αλλά και ονειρεμένες διακοπές για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να συνδυάσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία δίπλα στη φύση, με μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου σε απόσταση αναπνοής. Βρίσκεται ανάμεσα στην Στεμνίτσα και την Καρύταινα και μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική ομορφιά της Γορτυνίας.

Σε κοντινή απόσταση από το Ελληνικό, συναρπαστικά αξιοθέατα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Η Αρχαία Γόρτυνα, όπου βρίσκονται τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού και των ιαματικών λουτρών του, η πανέμορφη γέφυρα του Λούσιου ποταμού, ή αλλιώς το γεφύρι «του Κόκκορη», ο αρχαιολογικός χώρος «Ελληνικό», απ’όπου δανείζεται και το όνομά του το χωριό, αλλά και το ιστορικό μοναστήρι του Προδρόμου, που είναι λαξεμένο σε ένα σπήλαιο στους πρόποδες ενός απόκρημνου βράχου, πάνω από τον Λούσιο, είναι μερικά μόνο από τα πανέμορφα αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να εξερευνήσετε. 

Για τη διαμονή σας στη Γορτυνία, επιλέξτε το Elafos Natural Boutique Hotel & Spa, την ολοκαίνουργια ξενοδοχειακή άφιξη της Ορεινής Αρκαδίας που προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη φύση της Πελοποννήσου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 210-8981884 ή στείλτε e-mail στο info@tresorhotels.com

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή