Travel Secrets

Ελληνικό Αρκαδίας: Το άγνωστο χωριό που θα λατρέψετε

Ελληνικό Αρκαδίας: Το άγνωστο χωριό που θα λατρέψετε

Στη μαγευτική Γορτυνία της Αρκαδίας, σε υψόμετρο 700 μ., θα ανακαλύψετε ένα σχεδόν άγνωστο χωριό, που θα λατρέψετε. Χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, το Ελληνικό Αρκαδίας ή αλλιώς Μουλάτσι, είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, μόλις δύο ώρες μακρυά από την Αθήνα. Το χωριό αποτελεί προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για Σαββατοκύριακα, τριήμερα αλλά και ονειρεμένες διακοπές για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να συνδυάσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία δίπλα στη φύση, με μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου σε απόσταση αναπνοής. Βρίσκεται ανάμεσα στην Στεμνίτσα και την Καρύταινα και μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική ομορφιά της Ορεινής Αρκαδίας.

Εδώ, τα αρώματα της αρκαδικής φύσης «μπλέκονται» με τις μυρωδιές των καμμένων ξύλων από τις καμινάδες, δίνοντας την αίσθηση ενός αληθινά αυθεντικού ελληνικού χωριού, όπου η πέτρα είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής. Κατά τον περίπατό σας, θα γοητευτείτε από τα παραδοσιακά πετρόχτιστα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τις πέτρινες βρύσες και κρήνες που στολίζουν το Ελληνικό και προσδίδουν ακόμη περισσότερη αρχοντιά στην παραδοσιακή του όψη.

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας θα εντυπωσιαστείτε από το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο που κάποτε φιλοξενούσε το τριθέσιο δημοτικό σχολείο του χωριού, ενώ στην ίδια πλατεία βρίσκεται το ηρώο αφιερωμένο στους πεσόντες. Απολαύστε έναν ελληνικό καφέ ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία της πλατείας και επισκεφθείτε το Εκκλησιαστικό Μουσείο του χωριού με τους δύο εντυπωσιακούς πολυέλαιους που αναμφίβολα θα τραβήξουν την προσοχή σας. 

Σε κοντινή απόσταση από το Ελληνικό, συναρπαστικά αξιοθέατα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Η Αρχαία Γόρτυνα, όπου βρίσκονται τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού και των ιαματικών λουτρών του, η πανέμορφη γέφυρα του Λούσιου ποταμού, ή αλλιώς το γεφύρι «του Κόκκορη», ο αρχαιολογικός χώρος «Ελληνικό», απ’όπου δανείζεται και το όνομά του το χωριό, αλλά και το ιστορικό μοναστήρι του Προδρόμου, που είναι λαξεμένο σε ένα σπήλαιο στους πρόποδες ενός απόκρημνου βράχου, πάνω από τον Λούσιο, είναι μερικά μόνο από τα πανέμορφα αξιοθέατα της περιοχής που αξίζει να εξερευνήσετε. 

Photos © ellinikogortynias.gr

Για τη διαμονή σας στο Ελληνικό Αρκαδίας, κάντε check-in στο Elafos Natural Boutique Hotel & Spa, το ολοκαίνουργιο spa hotel που προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη φύση της Πελοποννήσου. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 210-8981884 ή στείλτε e-mail στο info@tresorhotels.com 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή