Travel Secrets

Κάστρο Querini: Ταξίδι στην ενετική ιστορία της Αστυπάλαιας

Κάστρο Querini: Ταξίδι στην ενετική ιστορία της Αστυπάλαιας

Το βενετσιάνικο κάστρο Querini είναι το πιο χαρακτηριστικό και πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Αστυπάλαιας. Χτισμένο στην κορυφή της κατάλευκης Χώρας της Αστυπάλαιας, στέκεται αγέρωχο και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον 15ο αιώνα.

Το πανέμορφο κάστρο που προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία στη Χώρα της Αστυπάλαιας, αρχιτεκτονικά ανήκει στον τύπο οχυρωμένου οικισμού, όπου οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών δημιουργούν τείχος με μικρά παράθυρα για πολεμίστρες. Τα χαρακτηριστικά Ξώκαστρα –τα σχεδόν κολλητά πάλλευκα σπίτια, που ήταν κατοικημένα έως το 1956, σας καλωσορίζουν στη βάση του Κάστρου και σας μυούν στην τοπική αρχιτεκτονική. 

Εισβάλλοντας στο Κάστρο, η ιστορία και ο πολιτισμός συνομωτούν στο να προκαλέσουν το θαυμασμό σας, με εξαιρετικούς ναούς και σπάνιες τοιχογραφίες να κερδίζουν την προσοχή κάθε λάτρη της ιστορίας και του πολιτισμού. Την βόλτα σας εδώ, αποχαιρετά η γαλανόλευκη εκκλησία της Πορταΐτισσας αλλά και ο Άγιος Γεώργιος, με τα περίτεχνα καμπαναριά. 

Από εδώ, μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο, αλλά και την πιο όμορφη ανατολή του νησιού.

Για την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στην Αστυπάλαια, επιλέξτε τις κομψές Melograno Villas, που βρίσκονται σε απόσταση 200 μ. από τη Χώρα. Οι βίλες Verde, Bianca και Ble, προσφέρουν μια πληθώρα ανέσεων στους επισκέπτες, ενώ υπάρχουν και επιπλέον υπηρεσίες on demand που σας εξασφαλίζουν την μοναδική εμπειρία διακοπών που αναζητάτε. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή