Travel Secrets

Sifestival: O Αύγουστος μπαίνει δυναμικά στη Σίφνο

Sifestival: O Αύγουστος μπαίνει δυναμικά στη Σίφνο

Η Σίφνος και το Sifestival μας δίνουν ραντεβού από τις 2 ως τις 7 Αυγούστου φέτος και μας υπόσχονται ένα ταξίδι εικόνων και ήχων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το SIFESTIVAL δημιουργήθηκε από τρεις φίλες που κάποτε σπούδασαν μαζί στη Σορβόννη, κι αν δεν ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τις σπουδές τους, τουλάχιστον απέκτησαν τις δεξιότητες για να επιτύχουν σ’αυτό που σπούδασαν: σύλληψη και διαχείριση πολιτιστικών δρώμενων. Η Γερμανίδα Katrin Mathe, η Πολωνέζα Marika Bekier και η Ελληνίδα Βάλια Δημητρακοπούλου έχουν τόσες διαφορές όσες και ομοιότητες -και αυτό είναι που κάνει αυτό το εγχείρημα ενδιαφέρον.

Η Σίφνος επιλέχτηκε γιατί ήταν γενέτειρα της Βάλιας Δημητρακοπούλου, η οποία πέρασε τα καλοκαίρια της εφηβείας της στο νησί, αφού ο πατέρας της μετακόμισε μόνιμα εκεί. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Katrin Mathe και η Marika Bekier επισκέφθηκαν το νησί και ένιωσαν μια απίστευτη οικειότητα και την έντονη ενέργεια του μέρους.

Το Sifestival επιχειρεί να μετατρέψει τα ράθυμα καλοκαιρινά απογεύματα σε έναν δυναμικό διάλογο κοινού, καλλιτεχνών, διοργανωτών, μέσα από διαφορετικά ρεύματα τέχνης. Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι η Ταυτότητα, είτε αυτή προσεγγίζει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -θέμα που καίει αυτήν την εποχή- είτε τον φυλετικό προσδιορισμό και το χρώμα του δέρματος, τις εμπειρίες που άλλοτε μας ενώνουν και άλλοτε δημιουργούν ανυπέρβλητα ρήγματα. Και φυσική την σεξουαλική ταυτότητα και το ελεύθερο δικαίωμα να αγαπήσουμε αυτόν ή αυτήν που ανταποκρίνεται σ' ένα πηγαίο κάλεσμα, χωρίς αναπόφευκτες προκαταλήψεις, προκατασκευασμένες ιδέες και ανόητους διαχωρισμούς. 

Από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου, στη Σίφνο σας περιμένει μια εβδομάδα προβολών, φωτογραφίας, μουσικής, λογοτεχνίας, που σίγουρα θα κάνει τη διαμονή σας εκεί πιο ενδιαφέρουσα.  

Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Short SIF (4-5-6 Αυγούστου, Πλατεία Θεολόγου, Κάστρο). Προβολή ταινιών από όλες τις γωνίες του κόσμου, σε συνεργασία με το Lago Film Festival, διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ μικρού μήκους στην Ιταλία, καθώς και μικρότερες οργανώσεις.

Κινούμενα σχέδια (4-5-6 Αυγούστου, Πλατεία Θεολόγου, Κάστρο). Σε συνεργασία με την Ecole de Gobelins, ξακουστή σχολή κινηματογράφου και κινουμένων σχεδίων στο Παρίσι, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ταινίες για όλη την οικογένεια. Τα φιλμ που θα παρουσιαστούν προέρχονται από φοιτητές της σχολής.

Docu SIF Ντοκιμαντέρ (4-5-6 Αυγούστου, Πλατεία Θεολόγου, Κάστρο). Γύρω από το θέμα της ταυτότητας, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει 3 ντοκιμαντέρ, ένα κάθε βράδυ των προβολών.

Music SIF Κονσέρτο για πιάνο από τον πιανίστα Julian Gargiulo (7 Αυγούστου, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αρτεμώνας). Με συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο, ο 42χρονος ιταλοαμερικάνος Julian Gargiulo θα παίξει κλασικό πιάνο. Και να ήταν μόνο αυτό! Ο Julian κατακτά τον κοινό του με το γουντιαλενικό χιούμορ του και ένα ανεπανάληπτο μπρίο που δεν μπορεί παρά να ξεκαρδίσει κάθε ακροατή.

Photo SIF Έκθεση φωτογραφίας από τον Francois Fourrier (2-7 Αυγούστου, Βεράντα, Απολλωνία). Ο 31χρονος Γάλλος φωτογράφος παρουσιάζει στην πρώτη του προσωπική δουλειά από τα ταξίδια του στις Κυκλάδες, με έμφαση στο απογευματινό φως, τους λευκούς πέτρινους τοίχους και το απέραντο γαλάζιο. Εγκαίνια: 2 Αυγούστου, 7μ.μ.

Read SIF Ανάγνωση ενός αδημοσίευτου διηγήματος (2 Αυγούστου, Βεράντα, Απολλωνία) της Βάλιας Δημητρακοπούλου, 32χρονης δημοσιογράφου από την Καθημερινή, που ζει πλέον μόνιμα στο Παρίσι και στο έργο της ένας Έλληνας του εξωτερικού αντιμετωπίζει με δυσπιστία τα γαλλικά έθιμα. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, το διήγημα θα μοιραστεί στο κοινό στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Info
Sifestival 
6945823444
2-7 Αυγούστου 2016

Via www.clickatlife.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή