Travel Secrets

H άλλη Μύκονος

H άλλη Μύκονος

Μύκονος δεν είναι μόνο κοσμικά πάρτι, shopping στα Ματογιάννια και clubbing στο Cavo Paradiso. Το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων φανερώνει και μιαν άλλη εικόνα, την πιο αυθεντική και ιστορική της, σε όσους είναι πρόθυμοι να την ανακαλύψουν.

 

Άνω Μερά

Μοναστήρι Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά

Σε απόσταση 8 χλμ. από τη Χώρα, η Άνω Μερά είναι ένα γραφικό χωριό στο κέντρο του νησιού που θα σας χαρίσει μια άλλη όψη της Μυκόνου. Εδώ, θα κάνετε βόλτες στα σοκάκια, θα απολαύσετε τοπικές συνταγές στα ταβερνάκια και θα επισκεφθείτε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, χτισμένο τον 15ο αιώνα.

 

Λόφος του Παλαιόκαστρου

Ακόμα μια σημαντική αρχαιολογική θέση, κοντά στην Άνω Μερά. Εδώ θα δείτε ερείπια του ενετικού κάστρου Γκίζι, ενώ στο σημείο αυτό εντοπίζονται τμήματα αρχαίου τείχους κάτω από το μεσαιωνικό οχυρό, που φανερώνουν τη δεύτερη αρχαία πόλη του νησιού.

 

Ο νεολιθικός οικισμός της Φτελιάς

Η περιοχή της Φτελιάς προσφέρεται για ένα ταξίδι στη νεότερη νεολιθική εποχή, καθώς από την ανασκαφή του οικισμού εντοπίστηκαν σημαντικά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα που χρονολογούνται από την 5η και 4η χιλιετία π.Χ. 

 

Μυκηναϊκός τάφος στην περιοχή Αγγελικά

Στα Αγγελικά θα θαυμάσετε έναν εντυπωσιακό μυκηναϊκό θολωτό τάφο από τα τέλη του 15ου π.Χ. αιώνα., στην κορυφή του λόφου.

 

Φάρος Αρμενιστής

Στην περιοχή Φανάρι θα βρείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της Μυκόνου. Ο Φάρος Αρμενιστής κατασκευάστηκε το 1891 και αποτελεί απαραίτητη στάση για να φωτογραφηθείτε με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και να θαυμάσετε τη θέα στο νησί της Τήνου.

Για την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στη Μύκονο, επιλέξτε το ξενοδοχείο Livin Mykonos, που προσφέρει πολυτελείς εγκαταστάσεις, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πανοραμική θέα, μια ανάσα από τη Χώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή