Travel Secrets

Οι ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου

Οι ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου

Κάνουμε island-hopping στο Αιγαίο και αντικρίζουμε εικόνες αυθεντικής νησιωτικής ομορφιάς, στις πιο γοητευτικές, κατά τη γνώμη μας, Χώρες του πελάγους που φιλοξενεί τα πιο μαγικά καλοκαίρια μας. 

Ίος

Η Χώρα της Ίου μυεί τον επισκέπτη στην αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά. Ανυπέρβλητα γραφική, γεμάτη πανέμορφα σοκάκια, πλακόστρωτα στενά, κάτασπρα σπιτάκια και μικρές πλατείες, η Χώρα της Ίου μας παρασύρει σε ένα ανέμελο καλοκαιρινό όνειρο, ενώ μια βόλτα σε αυτήν αρκεί για να μας ψιθυρίσει την πλούσια ιστορία της.

Φολέγανδρος

Για πολλούς η πιο ειδυλλιακή και σοφιστικέ Χώρα των Κυκλάδων. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων από τη θάλασσα, η κουκλίστικη Χώρα της Φολεγάνδρου «στολίζει» τον άγριο κυκλαδίτικο βράχο με ένα πάλλευκο κομψό «πέπλο» από κάτασπρα παραδοσιακά σπιτάκια με πολύχρωμες πόρτες και παραθυρόφυλλα, ασβεστωμένες, ανθισμένες αυλές και το μοναστήρι της Παναγιάς υψωμένο στην κορυφή. 

Νάξος

Χτισμένη γύρω από τον λόφο του μεσαιωνικού Κάστρου,  με σήμα κατατεθέν τη φημισμένη Πορτάρα και καρτποσταλική ομορφιά, η Χώρα της Νάξου αποτελεί ένα γοητευτικό κράμα μεσαιωνικής ιστορίας και σύγχρονης ατμόσφαιρας. Εδώ μην περιμένετε αναρίθμητα καλντερίμια, παρά μόνο ένα γραφικότατο σοκάκι που συγκεντρώνει τα πλήθη όλες τις ώρες της ημέρας. 

Σίφνος

Ασβεστωμένα λευκά σπιτάκια, τοίχοι και σοκάκια που στολίζονται με ολάνθιστες βουκαμβίλιες, και το διάσημο Στενό που κάθε βράδυ πλημμυρίζει  με κόσμο. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε 3 λόφους, η Χώρα της Σίφνου, η Απολλωνία, αποτελεί ωδή στην κομψότητα και την καλαισθησία και αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων.

Αστυπάλαια

Δωδεκανήσια αλλά άρωμα Κυκλαδίτισσας, η αμφιθεατρικά χτισμένη κατάλευκη Χώρα της Αστυπάλαιας, με το βενετσιάνικο κάστρο Querini να κυριαρχεί στο υψηλότερο σημείο της, αποτελεί, όχι άδικα, μία από τις κομψότερες Χώρες του Αιγαίου. Από την κεντρική πλατεία με τους πανέμορφους ανεμόμυλους, ακολουθήστε τα γραφικά σοκάκια ως το Κάστρο και παραδοθείτε στη γαλήνια ατμόσφαιρα της γλυκιάς «πεταλούδας του Αιγαίου». 

Σκιάθος

Λευκά κεραμόσκεπα σπιτάκια, πλακόστρωτα σοκάκια χρωματισμένα με βουκαμβίλιες και ανθισμένες, ευωδιαστές αυλές σας περιμένουν στη Χώρα, τον μοναδικό οικισμό της Σκιάθου που σαγηνεύει με την ανεπιτήδευτη ομορφιά της και σφύζει από ζωή. Σήμα κατατεθέν της το Μπούρτζι, το πρώην ενετικό φρούριο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και προσφέρει μαγευτική θέα.

Σαντορίνη

Ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής τελειότητας, με συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα. Τα Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, επάξια λαμβάνουν μια θέα σε οποιαδήποτε λίστα με τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου.  Μπλε τρούλοι ξεφυτρώνουν ανάμεσα σε πάλλευκα σπιτάκια, ενώ χρωματιστές πινελιές σε πόρτες και παραθυρόφυλλα και πολύχρωμες βουκαμβίλιες  στα κατάλευκα στενά, συνθέτουν το σκηνικό των ονείρων σας, με θέα την Καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. 

Μύκονος

Το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων διαθέτει μία από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου. Απέραντα γραφική και αυθεντική, η Χώρα του νησιού των ανέμων είναι ένα κάτασπρο μαργαριτάρι που μαγεύει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια, τις γραφικές εκκλησίες και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα από τους ανεμόμυλους, με φόντο τη Μικρή Βενετία.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest  

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή