Travel Secrets

Το μεσαιωνικό στολίδι της Σαντορίνης

Το μεσαιωνικό στολίδι της Σαντορίνης

Δίνουμε ραντεβού στη Σαντορίνη και στο χωριό Πύργος, πέρα απ’ το ηλιοβασίλεμα και μακριά απ’ την καλντέρα, σε απόσταση “ασφαλείας” απ' τα Φηρά και στοργικά αποστασιοποιημένο από το ρομάντζο της Οίας.

Tο χωριό του Πύργου αποδεικνύει καθημερινά γιατί αποτελεί ένα highlight του νησιού που κανείς δεν προσπερνά.

Ο Πύργος αποτελεί ένα μεσαιωνικό στολίδι που στέκεται επιβλητικά πάνω σε ένα λόφο “εποπτεύοντας” τη Σαντορίνη απ’ τη μια πλευρά της ως την άλλη, από το Ακρωτήρι ως και την Οία. Πρόκειται για έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους οικισμούς του νησιού ο οποίος μάλιστα αποτελούσε και την πρωτεύουσά του μετά από την καταστροφή του Σκάρου και πριν αυτή μεταφερθεί στα Φηρά το 19ο αιώνα.

Περπατήστε σε έναν ιδιόμορφο λαβύρινθο και μη διστάσετε να χαθείτε στα δαιδαλώδη του, ασβεστωμένα καλντερίμια μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του Πύργου και να συναντήσετε τα ερείπια του Ενετικού κάστρου. Αν φτάσετε ώρες που το καστέλι είναι ανοιχτό, θα καταφέρετε να δείτε τις εκκλησίες Θεοτοκάκι του 10ου αι., της Παναγίας, καθώς και ένα εκκλησιαστικό μουσείο.

Στα highlights του Πύργου ωστόσο, σημειώνουμε την άκρως προνομιακή θέση του, η οποία λες και θέλει να «προστατεύει» από ψηλά ό, τι βλέπει το μάτι με την αμφιθεατρική του κορμοστασιά, προσφέροντας μάλιστα μια εντελώς διαφορετική όψη του «Σαντορινιού ηλιοβασιλέματος» κάτι που σίγουρα δεν αξίζει να χάσετε.

Κι αν νομίζετε πως ήρθατε σε ένα μέρος ερημωμένο, ξανασκεφτείτε το: Εδώ θα συναντήσετε ένα από τα πιο αξιόλογα και διεθνώς αναγνωρισμένα γαστρονομικά διαμάντια του νησιού, το εστιατόριο Σελήνη του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ενώ στην κορυφή του χωριού θα βρείτε το διάσημο Francos Bar, που άφησε την πολύβουη καλντέρα των Φηρών και έφερε την ιστορία του στον Πύργο, αποδεικνύοντας αλλά και ενισχύοντας την άποψη ότι αυτό το χωριό αποτελεί την καλύτερη βόλτα εκτός καλντέρας που μπορεί να κάνει κανείς. Παρόμοια βέβαια, κινήθηκε και το Σελήνη, το οποίο είχε εξίσου μακρά και σημαντική πορεία στα Φηρά.

Για τη διαμονή σας στον Πύργο επιλέξτε το Voreina Gallery Suites, το μοναδικό ξενοδοχείο που, εκτός από την εξαιρετική του φιλοξενία αποτελεί και μια κατοικήσιμη και λειτουργική gallery. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest  

Από: Ελένη Νικολούλια

 
 

επιστροφή