Travel Secrets

Οι top παραλίες της Αστυπάλαιας

Οι top παραλίες της Αστυπάλαιας

Με αναρίθμητες παραλίες που έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να προστατεύονται πλήρως από τους ανέμους και τους βοριάδες, η Αστυπάλαια προσφέρεται για ατέλειωτο κολύμπι σε πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά. Οργανωμένες ή μη, με χρυσή άμμο ή στρογγυλά βότσαλα, προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ή κάνοντας πεζοπορία, το νησί της πεταλούδας διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα! Ανακαλύψτε την δικιά σας αγαπημένη, στη λίστα που ακολουθεί.

Λιβάδι

Photo: astypalea.org

Μια ανάσα από τη Χώρα, το Λιβάδι είναι η πιο οργανωμένη παραλία του νησιού, με προσεγμένα beach bars και εστιατόρια. Διαθέτει άμμο και καταγάλανα νερά, για βουτιές με θέα το κάστρο Querini.

Μπλε Λιμανάκι

Photo: astypalea.org

Λίγα μέτρα από το λιμάνι της Μαλτεζάνας, θα προσεγγίσετε το Μπλε Λιμανάκι μέσω σύντομου και ομαλού χωματόδρομου. Μην τo χάσετε για να μαγευτείτε από την ομορφιά του τοπίου και να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά.

Πλάκες

Photo: astypalea.org

Κατεβαίνοντας προς την παραλία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τη Μαλτεζάνα, θα σας σαγηνεύσει από την ιδιαίτερη ομορφιά της και τα υπέροχα νερά της. Βουτήξτε από τις πλάκες και εξερευνήστε τον βυθό με μάσκες, ή χαλαρώστε στην βοτσαλωτή πλευρά της παραλίας.

Τζανάκια

Photo: astipalea.org

Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τα Τζανάκια διαθέτουν μεγάλα βότσαλα και βαθιά υπέροχα νερά. Παλιότερα ήταν η αγαπημένη των γυμνιστών.

Καμινάκια

Photo: Antonis Nikolakis astypalea-island.gr

Ακόμα μία υπέροχη παραλία της Αστυπάλαιας, με ψιλή άμμο, πάλλευκο βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Μετά το μπάνιο σας γευματίστε στη διάσημη ταβέρνα της Λίντας.

Βάτσες

Μερικά πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως το νερό, επιβλητικοί βράχοι και πεντακάθαρα, βαθιά κρυστάλλινα νερά θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο, στη μοναδική παραλία της Αστυπάλαιας που δεν προστατεύεται από τους ανέμους. Αξίζει επίσης να την επισκεφθείτε για δείτε το Σπήλαιο του Νέγρου.

Στενό

Photo: Αντώνης Νικολάκης, astypalaia-island.gr

Σχηματίζοντας την πιο λεπτή λωρίδα γης που συνδέει το «μέσα» και το «έξω» μέρος της Αστυπάλαιας, η οργανωμένη παραλία Στενό είναι ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς είναι η πιο ρηχή παραλία του νησιού. Πριν από το Στενό, ανακαλύψτε την παραλία «Μικρό Στενό», με το γραφικό της εκκλησάκι.

Για την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στην Αστυπάλαια, επιλέξτε τις κομψές Melograno Villas, που βρίσκονται σε απόσταση 200 μ. από τη Χώρα. 

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή