Travel Secrets

Οδοιπορικό στη Μάνη

Οδοιπορικό στη Μάνη

Μια από τις ομορφότερες διαδρομές όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας, βρίσκεται στη Μάνη. Με αφετηρία το γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα και το εκπληκτικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel κάνουμε ένα αξέχαστο οδοιπορικό στην περιοχή και αντικρίζουμε εκπληκτικές εικόνες ελληνικής, αυθεντικής φυσικής ομορφιάς.

Photo by Vicky Laz

Ο γαλήνιος Γερολιμένας, είναι από τους ομορφότερους οικισμούς της περιοχής, σε απόσταση 50 χλμ από το Γύθειο. Στην αγκαλιά της Μέσα Μάνης, στο μαγευτικό ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσσο, ο ήπια αναπτυσσόμενος Γερολιμένας υπόσχεται να σας μυήσει στην επιβλητική και ανόθευτη ομορφιά του. 

Ο δρόμος που ενώνει τον Γερολιμένα με την Αρεόπολη αρκεί για να αποδώσει στο έπακρο το μεγαλείο της ελληνικής φύσης. Πρόκειται ουσιαστικά για τη “ραχοκοκαλιά” της Μάνης, μιας και η διαδρομή ελίσσεται μοναδικά κάτω από τις πλαγιές του όρους Σαγγιάς ενώ ταυτόχρονα τα μικρά της παρακλάδια εισβάλλουν τόσο αρμονικά στα πανέμορφα, μανιάτικα χωριά με τις απέραντες εκτάσεις των ελαιώνων και τις τόσο ιδιαίτερες φραγκοσυκιές.

Με κατεύθυνση την Αρεόπολη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, φτάνετε στον Πύργο Διρού και στα διάσημα σπήλαια που αξίζουν χωρίς αμφιβολία μία επίσκεψη. Τα σπήλαια του Διρού είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα και ομορφότερα σπήλαια στον κόσμο και άρχισαν να σχηματίζονται πριν από εκατοντάδες χρόνια. Θα ανακαλύψετε τα σπήλαια του Διρού απολαμβάνοντας μια μαγευτική διαδρομή με βαρκάκι στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας. Μέσα από αυτή τη διαδρομή – πραγματική εμπειρία θα θαμπωθείτε από τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες που σχηματίζονται, ενώ θα μάθετε την ιστορία των σπηλαίων από τον βαρκάρη που θα είναι παράλληλα και ο ξεναγός σας.

Στη συνέχεια ταξιδεύουμε ως την Αρεόπολη, την πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα χωριά της περιοχής και αφορμή για μια μοναδική εκδρομή στην Πελοπόννησο. Χτισμένη στο κέντρο της Χερσονήσου της Μάνης και σε υψόμετρο 250 μ., η Αρεόπολη κόβει στα δύο την οροσειρά του Ταϋγέτου, ενώ στα δυτικά της προσφέρει υπέροχη θέα στον πανέμορφο Μεσσηνιακό κόλπο.

Photo by Vicky Laz

Η Αρεόπολη, ένας από τους ωραιότερους και ιστορικά πιο σημαντικούς παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας, βρίσκεται σε απόσταση 72χλμ από τη Σπάρτη, και οι πέτρες της «φωνάζουν» ακόμη υπερήφανα πως από εδώ σηκώθηκε το λάβαρο της επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821.

Photo credits: Vicky Laz

Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από την Αρεόπολη βρίσκεται το Λιμένι, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό και ένας από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Εκεί θα θαυμάσετε τα σπίτια «πάνω» στη θάλασσα και το γραφικό όρμο, ενώ παράλληλα θα απολαύσετε νόστιμο φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής.

Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε το Γύθειο, την όμορφη ιστορική κωμόπολη με το νησιωτικό άρωμα. Εδώ θα δείτε πυργόσπιτα – αληθινό κόσμημα, το διάσημο «ναυάγιο» αλλά και τις υπέροχες παραλίες της γύρω περιοχής, όπως τις Καμάρες, τα Καλύβια και το Σκουτάρι.

Photo by Vicky Laz

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Μάνης, συνδυάζοντας την απόδρασή σας με διαμονή στο ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή