Travel Secrets

Λίμνη Δόξα: Φθινοπωρινή βόλτα στον Φενεό

Λίμνη Δόξα: Φθινοπωρινή βόλτα στον Φενεό

Photo by Andreas Georgopoulos

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως είναι η ιδανικότερη περίοδος για να γεμίσει το μάτι πράσινο; Ποιος δεν θέλει να ξεφύγει από την πόλη και να βιώσει σε μια πρωτόγνωρη, φθινοπωρινή εμπειρία; Η Λίμνη Δόξα δεν είναι ένα άγνωστο μυστικό. Είναι ένας ανεξερεύνητος θησαυρός, σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα που υπόσχεται να δώσει στα weekends μας αποχρώσεις έντονου πράσινου, «πιτσιλισμένες» με το μπλε του καθαρού νερού.

Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται στο νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Φενεού, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το ησυχαστήριο των Τρικάλων Κορινθίας. Μπορεί να μην διαθέτει πλούσια ιστορία, μιας και μετρά λιγότερα από 15 χρόνια ζωής, ωστόσο, μαζί με την Τσιβλού στην Αχαΐα, αποτελεί μια από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου.

Photo by Andreas Georgopoulos

Θα τη συναντήσετε σε υψόμετρο 900μ. και η κατασκευή της στηρίχτηκε στο χείμαρρο Δόξα ο οποίος συνεχίζει να ρέει στην περιοχή. Κατά το παρελθόν μάλιστα, το μένος του χειμάρρου ήταν τόσο έντονο, που το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου κόντευε να καταστραφεί και έτσι μεταφέρθηκε σε σημείο διαφορετικό ώστε να διασωθεί. Πρόκειται για μια λίμνη-αφορμή για πεζοπορία ή και ποδηλασία περιμετρικά της, ενώ για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα καταδύσεων στα παγωμένα της νερά, άλλοτε με σκοπό απλώς την εμπειρία, άλλοτε με στόχο να βρεθεί το παλιό εικονοστάσι του Αγ. Γεωργίου το οποίο βρίσκεται ακόμη βυθισμένο στα μπλε της τα νερά.

Περιμετρικά της, υψώνονται 3 βουνοκορφές: Η Ζήρεια, ο Χελμός και η Ντουρντουβάνα, οι οποίες δεν προστατεύουν απλώς στοργικά τη λίμνη αλλά δίνουν ακόμη και την αίσθηση Αλπικού τοπίου με αντίστοιχες λίμνες στην Ευρώπη.

Photo by Andreas Georgopoulos

Ένα επιπλέον αξιοπρόσεκτο σημείο, και μάλιστα ένα σήμα-κατατεθέν της λίμνης Δόξα, δεν είναι άλλο από το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου, το οποίο προς έκπληξή σας θα διαπιστώσετε πως από αρκετά σημεία περιμετρικά της λίμνης μοιάζει σα να αιωρείται στην επιφάνειά της ή να βρίσκεται στερεωμένο πάνω σε κάποιο νησάκι. Πλησιάζοντας, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μια χωμάτινη λωρίδα η οποία οδηγεί στην είσοδό του, σε μια θέση στην οποία άλλοτε βρισκόταν ο Αϊ Γιώργης.  

Όσο για το τέλος, αξίζει να σημειώσετε πως ειδικά κατά την περίοδο του φθινοπώρου μπορείτε ακόμη και να έρθετε γύρω της για πικ νικ, ή απλώς να περπατήσετε γύρω της βιώνοντας μια ιδιαίτερη, φθινοπωρινή εμπειρία και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από την Αθήνα.

Για αξέχαστα Σαββατοκύριακα στα Τρίκαλα Κορινθίας, επιλέξτε για τη διαμονή σας το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa. Από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, οργανώστε την απόλυτη φθινοπωρινή απόδραση, απολαμβάνοντας 2 διανυκτερεύσεις στη Junior Suite του Πλειάδων Γη με 340 ευρώ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ελενη Νικολουλιά

 
 

επιστροφή