Travel Secrets

Πάσχα στη Σαντορίνη:Όλα όσα πρέπει να ζήσετε

Πάσχα στη Σαντορίνη:Όλα όσα πρέπει να ζήσετε

Μια και μόνο φωτογραφία της αρκεί για να την ερωτευτείς. Μια επίσκεψη φτάνει για να σε αιχμαλωτίσει για πάντα. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα, η Σαντορίνη, ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, σου δίνει πάντα λόγους για να την επισκεφθείς ξανά και ξανά.

Πάσχα στη Σαντορίνη σημαίνει κυρίως Επιτάφιος στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο χωριό Πύργος. Ο Πύργος είναι η μεσαιωνική Σαντορίνη. Το ενετικό καστέλι είναι μία από τις πέντε πυργοπολιτείες που ίδρυσαν οι Ενετοί το 15ο αιώνα.Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού με τα πέτρινα σπίτια με τις καμάρες δίνει τη διαφορετική διάσταση του νησιού. Εδώ υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο, το Λαογραφικό Χωριό του Γιάννη Χρυσού και το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, απ’ όπου βλέπεις όλη τη Σαντορίνη και τα γειτονικά νησιά. 

Ο κατανυκτικός τρόπος που γιορτάζεται το Πάσχα στον Πύργο τον έκανε διεθνώς γνωστό. Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, το χωριό λάμπει από μακριά. Στο μεσαιωνικό χωριό η περιφορά του Επιταφίου περιβάλλεται από αληθινή κατάνυξη. Ο δρόμος, δεξιά κι αριστερά, στολίζεται με ντενεκεδένια λυχναράκια, τα οποία σχηματίζουν ένα ποτάμι από φωτιά που τρεμοπαίζει, οι μυροφόρες ψάλλουν και η μυρωδιά των ανοιξιάτικων λουλουδιών μπερδεύεται γλυκά με το λιβάνι.

Στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο ψηλότερο σημείο του νησιού, το βράδυ της Ανάστασης δεν έχει βαρελότα, αλλά βλέπουμε μια χαρά τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν ολόκληρη τη Σαντορίνη. Η Μεγάλη Εβδομάδα στο νησί είναι γεμάτη μυρωδιές και γεύσεις. Οι φούρνοι δεν προλαβαίνουν να βγάζουν τσουρέκια, μεθυστά κουλουράκια και μελιτίνια- το κατεξοχήν πασχαλινό γλυκό της Σαντορίνης. Ξεχωριστή θέση στο πασχαλινό μενού έχουν και τα παραδοσιακά σγαρδούμια- η σούπα για το βράδυ της Ανάστασης.

Ζήστε ένα μαγικό Πάσχα στη Σαντορίνη και το μοναδικό ξενοδοχείο Astra Suites, ένα από τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Από τις 9 έως τις 13 Απριλίου, απολαύστε 4 διανυκτερεύσεις στο Astra Suites με 1.280 ευρώ. 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Πρωινό καθημερινά
  • Πρωινό την Κυριακή του Πάσχα με παραδοσιακά προϊόντα Σαντορίνης
  • Μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα
  • Ένα μπουκάλι κρασί κατά την άφιξή σας
  • Δωρεάν Wi-Fi
  • Καθημερινή υπηρεσία καμαριέρας
  • Όλους τους φόρους

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Βίκυ Λαζαρίκου

 
 

επιστροφή